Reakcia KR PZ v Bratislave na zverejnený článok v SME

25.01.2013 Bratislava

Dňa 24.01.2013 bol na stránke portálu SME v rubrike Auto.sme.sk uverejnený článok autora Tomáša Novotného, pod názvom Policajné auto zaparkovalo v nákupnom centre, Tomáš Novotný, vyjadruje absurdnosť nad svojvoľným parkovaním policajtov v nákupnom centre.
Závery, ktoré autor, Tomáš Novotný, vyvodil a uverejnil vo svojom článku sú neobjektívne a zavádzajúce. Autor týmto článkom spochybňuje prácu Policajného zboru a prezentuje ju v negatívnom svetle. Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave nebolo požiadané o zaujatie stanoviska pred zverejním predmetného článku a nedostalo ani priestor na vyjadrenie sa k jednotlivým fotografiám.
Prvá fotografia s označením „ Policajné auto v nákupnom centre“, je fotodokumentáciou z realizácie preventívnej akcie určenej pre občanov, ktorú náš subjekt dlhodobo pripravuje a realizuje na základe spolupráce s nákupným centrom.
Ku zvyšným dvom fotografiám budeme môcť zaujať stanovisko po preverení okolností, za ktorých služobné motorové vozidlá na týchto miestach parkovali. Keďže v súčasnosti nedisponujeme presnými informáciami o čase a v prípade fotografie z Petržalky ani o presnom mieste, nie je možné sa k týmto fotografiám vyjadriť. So žiadosťou o spresnenie faktov potrebných na objasnenie, sa obrátime na autora článku a informácie preveríme.
Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave však v žiadnom prípade netoleruje porušovanie zákona. Ak sa policajti v týchto prípadoch dopustili priestupku na úseku plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke, budú voči nim vyvodené rovnaké dôsledky, ako v prípade iných priestupcov.
 

Vyberte región